Archive for April, 2009

Üni beindult

Wednesday, April 29th, 2009

Tulajdonképpen már Húsvét elôtt egy héttel elkezdett önállóan lépegetni, de egy ideig még szükség volt kapaszkodóként az egyik ujjunkra. Aztán múlt héten eldöntötte, hogy 6 hónap mászás után ideje Homo sapiens módjára közlekedni hosszabb távon is 🙂 . Próbáltam fotózni az akciót, de csak elsuhanó árnyakat sikerült lencsevégre kapni. Az emúlt hét egyik tanulsága számomra: mennyivel nehezebb egy járó gyermeket öltöztetni!!!!

TT koncert Párizsban

Wednesday, April 29th, 2009

Márciusban Tina Turner Párizsban (is) koncertezett, hát felpakoltunk mi is kicsit-nagyot és délre utaztunk. Persze nem lett volna teljes a buli, ha valamikor február folyamán nem tudtam volna meg, hogy az öreghölgynek beiktattak egy helsinki megállót is (2 koncerttel!). Akkor már nem mondtuk le a jól megszervezett utat és nem is bántuk meg. Már András is beszámolt a kiruccanásról ( http://a-vajda.eu/blog/?cat=3 ), így én inkább csak a  koncertrôl szólok: JÓ volt 🙂 . Nem is, REMEK, túlzás nélkül. Szerintem annak is élmény lehetett, aki nem rajong különösebben Turnerért. 70 éves kora ellenére végigtáncolta a show-t, még mindig egy energiabomba az a nô. Már az is jó volt, hogy mindenki táncolt. Hiába, a franciákban több élet pezseg, mint az északiakban. És valószínüleg nem ô volt a legidôsebb a sportcsarnokban; kissé szürreálisan hatott, hogy a mellettem ülô két hölgy, akik túl voltak a hatvanon végig buliztak, éppúgy mint a pár sorral odébb ülô 14-15 éves kissrác, meg a sok huszon-, harminc-, negyven-, ötvenéves. Megérte… Sajnos csak telefonnal fotóztam, de a lényeg azért ott van 🙂 .

Koncert közben

Koncert közben

Nutbush City Limit

Nutbush City Limit

Ami Ünigét illeti, ô nagyon élvezte a párizsi zsongást, hogy rámosolyogtak, integettek neki az utcán is, a pincérek udvaroltak neki. Még jobban megnyílt, aminek következtében itthon napokig mindenkinek integetett séta közben. Sajnos visszajelzés hiányában ezt a mûsorszámot hamar levette a repertoárról.

Maszatka

Maszatka