Archive for the ‘Utazás’ Category

Krétai villanások

Tuesday, June 22nd, 2010

Többszörösen meghiúsult próbálkozás után májusban végre sikerült egy hetet nyaralni. Az eseményrõl néhány kép bõvebb kommentár nélkül.

Pancsolás

Pancsolás

Fö a kitartás

Fõ a kitartás

Parton

Parton

Bamse macival

Bamse macival

Ki irányít kit?

Most merre?

Teeeej!

Monday, October 26th, 2009

Tegnapi párbeszéd András és Ünige között:
“Üni, édesapa elutazik pár napra. Mit hozzon neked Lengyelországból?
Teeej!
De tejet itt is lehet kapni a boltban. Valami mást?
Teeej!”
Ez ebben a formában elhangzott párszor, Üni mindvégig nagyon határozottan kitartott a tej mellett.

Aztán, ma reggel a lista bõvült: tej és pipö (azaz cipõ). Megszólaltak a nõi gének :-).

TT koncert Párizsban

Wednesday, April 29th, 2009

Márciusban Tina Turner Párizsban (is) koncertezett, hát felpakoltunk mi is kicsit-nagyot és délre utaztunk. Persze nem lett volna teljes a buli, ha valamikor február folyamán nem tudtam volna meg, hogy az öreghölgynek beiktattak egy helsinki megállót is (2 koncerttel!). Akkor már nem mondtuk le a jól megszervezett utat és nem is bántuk meg. Már András is beszámolt a kiruccanásról ( http://a-vajda.eu/blog/?cat=3 ), így én inkább csak a  koncertrôl szólok: JÓ volt 🙂 . Nem is, REMEK, túlzás nélkül. Szerintem annak is élmény lehetett, aki nem rajong különösebben Turnerért. 70 éves kora ellenére végigtáncolta a show-t, még mindig egy energiabomba az a nô. Már az is jó volt, hogy mindenki táncolt. Hiába, a franciákban több élet pezseg, mint az északiakban. És valószínüleg nem ô volt a legidôsebb a sportcsarnokban; kissé szürreálisan hatott, hogy a mellettem ülô két hölgy, akik túl voltak a hatvanon végig buliztak, éppúgy mint a pár sorral odébb ülô 14-15 éves kissrác, meg a sok huszon-, harminc-, negyven-, ötvenéves. Megérte… Sajnos csak telefonnal fotóztam, de a lényeg azért ott van 🙂 .

Koncert közben

Koncert közben

Nutbush City Limit

Nutbush City Limit

Ami Ünigét illeti, ô nagyon élvezte a párizsi zsongást, hogy rámosolyogtak, integettek neki az utcán is, a pincérek udvaroltak neki. Még jobban megnyílt, aminek következtében itthon napokig mindenkinek integetett séta közben. Sajnos visszajelzés hiányában ezt a mûsorszámot hamar levette a repertoárról.

Maszatka

Maszatka